Grundkurs i säkerhetsföreskrifter 2020

Nu har det blivit tid för grundkurs i AGJ säkerhetsföreskrifter, kursen vänder sig främst till dig som inte genomgått denna utbildning men vill delta i säkerhetstjänst, om du redan är godkänd i säkerhetstjänst men vill ha en grundligare repetition är du givetvis också välkommen att delta.

Kursen omfattar 4 dagar med teori och en dag med praktik i grupp, sedan vidtar individuella teoretiska och praktiska övningar beroende på vad just du vill utbilda dig till.

Den teoretiska delen av kursen hålls 7-8/3 samt 4-5/4, du behöver delta samtliga dagar och vara beredd på att läsa lite hemma mellan kursblocken. Om du gärna vill vara med men inte kan alla datum tar du kontakt så ser vi hur vi kan lösa detta.

Den praktiska dagen brukar vi köra nån gång i slutet av april eller första delen av maj, tidpunkt bestämmer vi tillsammans under teorikursen. Samtliga kursdagar hålls i Anten.Om du vill anmäla dig till kursen gör du det vi mail till sakerhetschefen@agj.net senast 1/3 , har du frågor är du välkommen att ställa dem via mailen eller via telefon 070-3173597

Trafikmöte 8/2 2020

Lördagen den 8 februari 2020 klockan 14.00 håller Trafikavdelningen ett trafikmöte i personallokalen ”Paradiset” i Anten. På programmet står bl.a. erfarenheter från 2019 års trafik samt genomgång av trafikupplägget 2020. Trafikavdelningen bjuder på kaffe. Välkomna!

Jernvägsnytt på tryckeriet

Jernvägsnytt 4/2018

Årets sista nummer av vår medlemstidning Jernvägsnytt ligger nu på tryckeriet.
I detta nummer handlar en hel del om Bronackatunneln och området däromkring.

Med detta vill vi tacka alla våra medlemmar, aktiva samt övriga besökare för det här året.

Trafikmöte 3/11

Lördagen den 3 november klockan 16:00 hålls ett trafikmöte i Anten.

Uppföljning av 2018-års säsong och planering inför säsongen 2019.

Grill- och eldningsförbud i Västra Götaland.

 

grill- och eldningsförbud i Västra Götaland.

Fortsatt varmt och torrt!

Det är fortsatt extremt torrt i skog och mark och höga temperaturer. Det innebär att risken för skogsbrand är fortsatt mycket hög.

Länsstyrelsen har sedan 25 juli utfärdat totalt grill- och eldningsförbud i Västra Götaland.

Det innebär för vår del att våra tåg inte körs med ånglok utan med historiskt diesellok. I övrigt går tågen enligt tidtabell.

https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/krismeddelande-i-sidhuvudet/2018-07-25-totalt-grill–och-eldningsforbud-i-hela-lanet.html

Översyn av hemsidan

Övesyn av hemsidan

Översyn av hemsidan

Vi har gjort en översyn av hemsidan och har försökt att göra det lättare att hitta informationen som du som besökare behöver. Samtidigt fick den en ny layout. Vi hoppas att du uppskattar den.

Välkommen att besöka oss i sommar!

Riddarhelgen 7/7 & 8/7

Riddarspelen vid Gräfsnäs Slottspark. Foto: Patrik Engberg

Riddarspelen vid Gräfsnäs Slottspark. Foto: Patrik Engberg

Riddarhelgen 7/7 & 8/7

Riddarhelgen är nu fastställd och den genomförs under helgen 7 och 8 juli i Gräfsnäs slottspark. I samband med Riddarhelgen är det också en marknad i parken.

Biljetter till Riddarspelen köps på plats i slottsparken. Dessa kostar 150 kr för vuxna och 100 kr för barn. Biljetterna betalas kontant eller med Swish meddelar arrangörerna ”Riddarna af Dalaborg

Säkerhetsbälten på våra rälsbussar

Rälsbusståget ankommer till Anten. Foto: Patrik Engberg

Säkerhetsbälten på våra rälsbussar

Säkerhetsbälten på rälsbussen i sommar
Nya EU-regler (EU 1/04/2018) som träder i kraft idag innebär att de regler, som tidigare har gällt landsvägsbussar, även skall gälla rälsbussar och att våra rälsbussar likställs med landsvägsbuss klass II. Detta innebär att våra rälsbussar kommer att utrustas med bälten.

Gullhönan undantas dock, eftersom denna är klassad som motorvagn