Vill du jobba med oss?

Spårarbete i Anten. Foto: Mats Andersson
Spårarbete i Anten. Foto: Mats Andersson

Vill du bli fritidsjärnvägare?

Att hjälpa till vid AGJ såväl i verkstad, fastigheter, bana, administration och annat kräver inga förkunskaper. Det är bara att ta kontakt med oss eller dyka upp i Anten någon arbetsdag. Du är hjärtligt välkommen att delta om Du vill, det finns alltid en uppgift för var och en efter möjlighet och förmåga.

Ta med oömma kläder, mat ordnas under dagen. Vi börjar varje arbetsdag runt klockan 09.00 och håller på till cirka 17.00.

Att deltaga i trafiksäkerhetsrelaterade arbetsuppgifter vid AGJ (köra tåg, växla, klarera m.m.) kräver dock att man är trafiksäkerhetsutbildad. Vi har internutbildningar av olika längd beroende på arbetsuppgift.

Allmänna grundförutsättningar

All personal skall inneha medlemskap i ”Museiföreningen Anten-Gräfsnäs Järnväg”. Detta är för att Du skall vara försäkrad när Du är med i verksamheten.

Hälsokrav

För deltagande i trafiksäkerhetstjänst så har vår tillsynsmyndighet uppställt vissa hälsokrav. Kontakta Trafik- eller Säkerhetschefen för mer information om detta. För deltagande som konduktör, biljettförsäljare eller liknande finns inga hälsokrav. Vill Du hjälpa till i verkstaden eller vid banarbete finns inga hälsokrav.

Allmänt om utbildningarna

Mat och övernattningar

Vi har arbetsdagar normalt varje helg, framförallt på lördagar. Vi börjar varje arbetsdag runt klockan 09.00 och håller på till cirka 17.00. Har Du långt till Anten så finns det möjlighet att övernatta över i vår personallokal ”Paradiset”. Ta bara med sängkläder (inte sovsäck). Mat äter vi till självkostnadspris och tillagas tillsammans. Exempelvis kostar en frukost/lunch mellan 15-20 kr och en middag på kvällen runt 35-40 kr.

Givetvis har vi dusch- och omklädningsrum för dig, ta bara med oömma arbetskläder.

Arbete i verkstaden. Foto: Alexander Lagerberg
Arbete i verkstaden. Foto: Alexander Lagerberg

Vill Du veta mer eller har frågor?

Du kan kontakta vårt kansli på telefon 0705-61 78 80