Sommarens trafik

Sommarens trafik 2021

Att göra en lustresa med tåg på Anten-Gräfsnäs Järnväg (AGJ) är något som hör sommaren till. Gräfsnäs slottspark är sedan länge ett populärt utflyktsmål och den gamla traditionen med tågresor dit hålls fortfarande vid liv, tack vare AGJ.

Under den 12 km långa tågresan har man vacker utsikt över sjön Anten. På väg från Anten till Gräfsnäs så stannar tåget i Kvarnabo och gör ett uppehåll för att fylla på vatten. Passa på att gå fram och titta. När vi kommer till Gräfsnäs vänder vi loket på en vändskiva. 

Anten – Gräfsnäs Järnväg – AGJ – är ett 12 km långt och 891 mm brett levande museum som drivs av en ideell förening. För mer information samt tidtabeller får Du på fliken ”RES MED AGJ” ovan.

Normalt kör vi ånglok i de markerade tågen men förändringar kan ske beroende på brandfara, maskinfel eller liknande. Våra lok är nästan 100 år gamla.

Biljettpriser 2021

ResenärEnkel resaTur och Retur
Barn (0-2 år)gratisgratis
Barn (3 – 15 år)60 kr80 kr
Vuxna120 kr150 kr
Minigrupp
(2 vuxna och 2 barn)
380 kr
Endagsbiljett:
* Barn (3 – 15 år) – 200 kr
* Vuxna – 350 kr
I priserna ingår moms med 6%. Minigrupp går endast att lösa tur och retur (ToR). Vid uppvisande av medlemskort i biljettförsäljningen på stationerna kan fribiljett fås för resan. Medlemskortet är inte en giltig biljett.
Anten kan du betala med kontanter, Swish eller med betal- & kreditkort. I Gräfsnäs kan du inte betala med betal- & kreditkort. Där tar vi tacksamt emot betalningen för biljettköpet i kontanter eller via Swish.

Trafikdagar sommaren 2021

VeckodagDatum
Gruppresedagar:1 juni
Söndagar:6 juni – 29 augusti
Lördagar: 3 juli – 28 augusti
Tisdag, onsdag, torsdag: 6 juli –  29 juli
Museibanans Dagar: 28 augusti & 29 augusti
Tomtetåget 27 & 28 november samt 4 & 5 december

Du behöver inte åka fram- och tillbaka med samma tåg. Här kan Du få förslag till olika reseförslag. Så här tar du dig till Anten med bil eller kollektivt.